Funktionella Teens 12-15 år start V35 - 1 pass

Vad är innebär det att vara en Funktionell Teen hos Evolve? 

Vi jobbar med styrketräning via lättare övningar vilka ändå utmanar, men som alltid är övervakade av en instruktör. Vi anpassat träningen efter barnets utveckling och motorik.Träningen stärker både skelett och ger en grundstyrka som skyddar barn från ohälsa, men det skapar även en starkare kropp när de utövar andra sporter, som fotboll, handboll, innebandy, ridsport, golf osv.  

Det viktigaste när det gäller barn och styrketräning är att träningsformen är varierade, inte allt för prestationsinriktad, eller att den skapar en press hos barnen – och så klart att den görs med måtta och genom naturliga övningar. 

Funktionell Fitness är en sport som av den ovetande kan ses som hård, men faktum är att det är en perfekt träningsform för barn som vill styrketräna. Viktigt att tänka på är lämna tempot åt sidan. Fokus bör istället ligga på att fortsätta leka fram, och stimulera tekniken på ett lättsamt vis, samt att övningarna utförs i ett kontrollerat tempo. Vi satsar hellre på fler repetitioner under en längre tid än att använda oss av tunga vikter och komplicerade övningar. Det viktiga är att barn rör sig och tycker om det!

Tisdagar 16.30-17.20

Investering: 1799:- (16 veckor)
Kurstart: 2023-08-29
 
Med reservation för viss omstrukturering om fördelningen i grupperna blir ojämn. 
 

Betalarens uppgifter

E-post
Personuppgifter

Anmälda (inklusive Dig)